Frivillighed – en spare øvelse??

Sorø kommune har netop hyldet frivilligheden og uddelt frivilligprisen, modtagerne Mette Abrahamsen (Alzheimer foreningen) og Aktive kvinder fra Dianalund ønskes tillykke med den fortjente anderkendelse.

En anden for for frivillighed der er i hhv. Stenlille, Dianalund og Ruds Vedby er flagalléerne. Her er der en række frivillige der uselvisk sætter flag op (og piller ned igen) på udvalgte dage i løbet af året.

I Sorø by er det personalet fra Vej og Park der har opgaven med dette, og udgiften til dette er ca. 50.000 kr. pr år. det vil sige at alle borgerne i kommunen også i Stenlille, Dianalund og Ruds vedby betaler for at der bliver sat flag op i Sorø by men der reelt set ikke ydes noget tilskud til flagopsætningen andre steder i kommunen.

I de nordlige byer giver der mindre tilskud fra lokalrådene til driften af “flagkommandoerne” ellers indsamles der midler fra de lokale borgere til driften og vedligeholdelsen af flag og materiel.

Jeg vil arbejde for, at de 3 “flagkommandoer” kommer på budgettet således at der ydes et reelt og mærkbart tilskud til dem. måske ikke lige 50.000 men det bør ligge der omkring.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.